Portuguese for sure




Step by step

The apartment has gained a very special touch: the pine floor that runs into the kitchen and that perhaps doesn't seem very practical but that is protected by the varnish. The new kitchen was a small room with two entrances. It was adapted to today needs with tricks so as to become a built-in kitchen. The wall between the kitchen and the living room has no door frame now and the new one was built according to old partition techniques.

The process consists mainly in rebuilding the Marquis of Pombal wooden framework, filling the space with lime plastered stone.

The kitchen, moved to a former room, has now a window looking into the living room, instead of a door. It was lined with cupboards from floor to ceiling in order to make the best of the limited space. The wooden panel above the cupboards hides the lights.


before

afterwards

T
he door of the old pantry was closed in order to build a bathroom. The chimney remained and was transformed into the wardrobe that runs along the whole wall of the new bedroom. The bathroom was buit from the start and lined with crème "pedra moca" (limestone).


before

T
he bath was taken in the kitchen maybe because it was the warmest place of the house. The bath had to disappear and was replaced by a very spacious wardrobe.

The corridor remained. At the bottom of the corridor, near the kitchen, the old storage room had no door. It became the bathroom and was lined with crème "pedra moca" (limestone)


afterwards




















afterwards



during











 
"Casa Cláudia" Magazine - Photographer José Miguel Figueiredo


  top  
back

1|2|3|4

next

© 2002 - 2020 Paulo Jones