before


afterwards

before


afterwards

before


afterwards

before


afterwards

before

afterwards





11- The corridor's floor in ochre yellow hydrologic mosaic was removed giving place to a Traditional Portuguese wooden floor. Detail of the corridor showing the already mentioned pathologies and the obtained result after being corrected.

12
- Kitchen: the old ruined cupboards, kitchen working bench and tiles were removed. They didn't match , with the existing architecture, according to us. They were replaced by new ones. We would like to mentioned the new tile hand painted frame and the rustic handicraft pavement tiles.

13- In the existing bathrooms our changes was centered in replacing the wall and pavement coverings keeping the old ceramics, and being careful to let prevail the same type of architecture and in the transition band between tiles and stucco.

14- Fungis in the stuccos and rotten wooden ceilings in the zones of more infiltration were evident. We used "estafes" (linseed bases) supported by new wooden elements while rebuilding them, following the same construction process.

15- Detail of the corridor showing the already mentioned pathologies and the obtained result after correcting them.






  "Bricolage & Decoração" magazine - Photographer Paulo Barros Fernandes
  top  
back

1|2|3|4

 

© 2002 - 2020 Paulo Jones